Блог

“Чоукър-мания” – Какво всъщност означава Choker и кой модел да изберем

Posted On март 15, 2017 at 11:19 am by / No Comments

 

Чоукър или по друг начин казано – чокър (в превод от англ. choke-задушавам) всъщност стана нарицателно за един по-специален вид колие. Вероятно мислите, че от скоро е на мода, но малко хора знаят, че това бижу всъщност има 100-годишна история.

Това доказва основния принцип на модата – всичко се върти, всичко се повтаря.

През 90-те години на 20 век много дами украсиха шиите си с тези тънки каишки.

По-късно колиетата стават с още по-изчистен дизайн. Лентата се връзва само на кокетна панделка с два отпуснати края. Това бижу носели основно френските куртизанки, понякога без нищо друго по телата си.

Чоукърът е много подходящ както за ежедневен акцент, така и за добавен сексапил като част от еротично облекло.

Вече съществуват стотици видове вариации на колиетата чоукър, но селектирахме за вас най-популярните (и на най-изгодна цена, разбира се):

  1. Велурен чоукър – това може да е единично или двойно колие. Може да се спрете на вариант като този: Колие тип Choker на две нива с триъгълник в сребристо Цена: 4лв.
  2.  Чоуъри за бюст – Подходящ за дами, които искат да акцентират на бюста. Може да се носи под дреха или като част от еротично бельо. –  Аксесоар за бюста тип чоукър
    Цена: 7лв.

  3. Велурено колие – единично и дебело – това е един от най-семплите варианти, но същевременно изпъква: Велурено колие чоукър в черно Цена: 9.90лв.

  4. Дантелен чоукър – подходящ за най-деликатните дами, които все пак държат да изглеждат секси – Чоукър колие „Дантелено бижу“ Цена: 6лв.

  5. Колие с връзки, тип корсет. Това е нашия любим модел и за това го запазихме за накрая. Стои уникално секси и се предлага в многообразие от цветове: Колие тип чоукър с връзки – разнообразие от цветове Цена: 15лв.
  6. Чоукър, като част от друга дреха – това може да бъде боди, на което е пришито колието. Има много такива модели и те ще бъдат хит 2017 година. Един от тях е: Секси боди тип чоукър Цена: 34.90лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *