Блог

15 правила, които всеки професионалист трябва да следва

Posted On април 23, 2018 at 10:51 am by / No Comments

Независимо дали ви харесва или не, начинът, по който изглеждате, играе роля в успеха ви в съвременното работно място.

“Проблемът с външния вид е, че той се превръща в представяне”, казва Никол Уилямс, експерт по кариерата в LinkedIn. “Дори и ако шефът ви не мисли, че мисли по малко от вас, той ще го мисли.

“Когато не пасваш на работното място, не си толкова добре дошъл.”

И в един момент това може да навреди на шансовете ви да получите повишение.

В днешното работно място, където ежедневното износване става все по-популярно, може да е трудно да се разберат правилата на външния вид. Разговаряхме с професионалните и експерти по етикетите, за да получим по-добра идея.

По-долу са 15 правила, които всеки професионалист трябва да следва:

ОБЩИ СЪВЕТИ
1. Разберете какво е подходящо във вашата индустрия

“Всеки прави линии по различен начин”, казва Барбара, треньор по етикет. “Например, може да сте в състояние да носите къси панталони, но не и скъпоценни камъни. Ако вашата фирма има дрескод, следвайте го”

2. Уверете се, че дрехите ви съвпадат

Може да звучи очевидно, но мнозина грешат. “Ако дрехите ви са твърде големи или прекалено малки, те няма да изглеждат добре. Осигуряването на правилното прилягане важи за всичко, което носите”, казва Пачтър. “Един интервюиращ каза, че е разсеян от късата вратовръзка на мъжа.”
Можеш да видиш комбинации тук: Виж Тук

3. Носете очила, които пасват

Уверете се, че очилата ви се вписват правилно и не се плъзгат по носа. Не искаш да си играеш с тях през цялото време, казва Пахтер. “Това се разсейва.”

4. Изсушете косата си

Никога не изпускайте къщата с мокра коса, предупреждава Уилямс. Това ви кара да изглеждате така, сякаш нямате своя живот заедно, което означава, че нямате кариера заедно.

5. Обърнете внимание на чантата си

Вие не искате вашите лични неща да излизат от вашата чанта или куфарче. Съхранявайте чантата си чиста отвътре, особено ако няма цип, което позволява на други да хвърлят поглед от време на време. Уилямс също така съветва да не нося раници, защото изглежда “твърде колегиален”. Виж Тук

6. Не носете силен парфюм

“Всичко, което някой може да мирише, не е хубаво”, казва Уилямс. За да получите представа дали някой може да ви помириши или не, помолете някой, на когото имате доверие.

7. Носете добре поддържани, полирани обувки

Един от служителите ми каза, че първото нещо, което той забелязва в кандидата, е обувките му“, казва Пачтър. – Уверете се, че обувките ви са полирани и в добро състояние.

8. Обърнете внимание на часовника си

“Когато питам участниците в класовете ми за етикет, да назовават единствения аксесоар, който забелязват най-много на мъжете и жените, часовникът е най-често срещаният отговор”, казва Пахтер.

9. Носете богати цветове, за да изобразите авторитета

“Обърнете внимание на цветовия избор“, казва Пахтер. “Тъмните цветове обикновено имат по-силно впечатление от по-светлите.” Ако давате презентация, уверете се, че цветът, който носите, не се смесва с фона зад вас. Виж тук

10. Избягвайте неонови цветове и прекалено блестящи дрехи

“И мъжете, и жените трябва да бъдат предпазливи с ярки цветове”, казва Пачър. Дрехите, които са твърде блестящи, могат да разсейват и визуалното еквивалентно облеклото.

ЗА ЖЕНИ
11. Не бъдете прекалено секси

Не само, че носите неподходящо облекло, което отвлича вниманието, но и може да предизвикате неточно впечатление. Избягвайте прекалено къси подгъви, прекалено високи токчета, наклонени деколтета и неща на показ. “Много жени са прекалено екзекутирани в офиса“, казва Уилямс. “Можеш да носиш риза с V-образно деколте, но не забравяй да пазиш краката си покрити. Хората в крайна сметка се дискредитират, изглеждайки твърде провокативни.” Пахтер се съгласява: “Какво искаш да запомниш?” Как сте облечени или какво казахте?
Виж пример или пример

12. Носенето на чорапогащник

Откакто Кейт Мидълтън започна да носи чорапогащи на публично място, тя бързо стана отново стилна. “Това ви дава по-завършен вид”, казва Пахтер. Чорапогащник

13. Ходете на педикюр.

Уилямс ни разказва една от любимите й неща, когато жените носят отворени обувки, без да имат педикюр. “Ако искате да покажете пръстите на краката си, уверете се, че пръстите на Ви са добре поддържани”, казва тя.
Отворени обувки

14. Не прекалявайте с аксесоарите.

Аксесоарите са предназначени да допълнят вашите ваши дрехи, а не да я надвият. “Веднъж срещнах жена, която има пръстен на всеки пръст”, казва Пахтер. – Не можеш да погледнеш нищо друго.

15. Бижутата не трябва да са гръмки.

Това наистина е разсейващо, когато някой е прекалено шарен или украсен, прави впечетление когато се движат ръцете ..

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *